fbpx

Hoe ontstaat een boek?

Schrijven is slechts een deel van het werk van zelfpublicatie. Bewerken, boekontwerp, marketing – voordat een manuscript een boek wordt, moeten er veel stappen worden georganiseerd en gecoördineerd. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, helpt het om je eigen boek als een project te zien.

Publiceren
Zodra je het manuscript hebt voltooid kan je het beste direct contact met ons opnemen (of beter nog eerder). Als je jouw boek zelf wilt uitgeven, kan je bij ons uit verschillende diensten kiezen; je kan alle diensten afnemen (hele pakket) of één uit het rijtje, als je bijvoorbeeld veel zelf wilt doen.

  • Vormgeving
  • Productie
  • Promotie

Hier vind je de uitgebreide informatie > Vormgeving | Productie | Promotie  

Als je besluit een e-book te publiceren, en je bij ons de vormgeving en opmaak hebt laten doen, dan zullen wij jouw boek kosteloos omzetten naar het gangbare e-boekformaat (ePub). Met dit bestand kan je je eBook op de bekende platforms zoals de Amazon Kindle Store, Apple Books, Google Play en nog veel meer publiceren.

Elk boekproject krijgt bij ons een persoonlijke begeleiding. Wij zijn geen massafabriek. De boekprojecten die wij begeleiden (het liefst van 0-100, dus van manusscript tot verkoop en promotie) krijgen alle aandacht, één contactpersoon (projektbegeleider) en wij staan altijd klaar voor al je vragen. Wij spreken een heldere taal en vaktermen die niemand kent zal je van ons niet horen of anders eerst uitgelegd krijgen. Niets is vanzelfsprekend en alles is bespreekbaar.

Het financiële plaatje … niet onbelangrijk
Je kan zelf de verkoopprijs en de winstmarge van jouw boek bepalen (let wel op de wet van de vaste boekenprijs, zie voor meer informatie hier > wet van de vaste boekenprijs). Maximale winst voor de auteur is ons doel. Je zult bij niemand anders meer aan de verkoop van je boek overhouden dan bij ons. Lees hier waarom en zie het vergelijk met andere aanbieders > maximale winst.

Creëer je eigen sociale media kanaal
Sociale media zijn digitale media waarmee je kunt netwerken met andere mensen. Je kan ideeën uitwisselen met andere mensen en ook verschillende inhoud delen met lezers. Als je nieuw bent op het gebied van sociale media, dan heb je jezelf waarschijnlijk meerdere keren afgevraagd welke inhoud (ook wel ‘content’ genoemd) je zou kunnen publiceren en wat kan je helpen bij jouw boekmarketing. Wij zullen in een vervolgblog meer over de marketing vertellen. Of mail ons, wij werken een voorstel voor je uit hoe we jouw boek kunnen promoten. Wij hebben hier zeer handige en doelgerichte tools voor.

Een eigen website voor jou als auteur
In tijden van social media is een eigen website niet meer absoluut noodzakelijk, omdat de inspanning vaak groter is dan het voordeel. Het hebben van een eigen website heeft echter het voordeel dat je alle informatie over jouw boek(en) daar kunt samenvatten en vastleggen en onafhankelijk bent van de algoritmen en beperkingen van de individuele sociale media platforms. Als je besluit om je eigen website te maken, dan kan je deze plek gebruiken om te informeren over je publicaties, om jouw cv te publiceren en om de boeken die je al hebt gepubliceerd hier te presenteren.

Organiseer leesrondes op sociale leesplatforms
Sociale leesplatforms zijn websites waar je samen kunt lezen, informatie kunt uitwisselen over de huidige leesstatus en samen boeken kunt bespreken en beoordelen. Goodreads is een van die vele virtuele leesclubs – en met meer dan 20 miljoen leden is het ‘s werelds grootste platform voor mensen die van boeken houden om elkaar te ontmoeten. 

Jouw eigen persmap
Perswerk is een van de middelen om de aandacht op jezelf te vestigen. Dit maakt jou niet alleen beter bekend als auteur, maar vestigt ook de aandacht van jouw lezer op jouw boek. Of het nu via regionale dagbladen, tijdschriften, radio-uitzendingen of direct op internet is: vooral voor de eerste boekpublicatie kan het de moeite waard zijn om wat werk te investeren in je eigen perswerk en de persmap. Wij zullen hier later een aparte Blog van maken. Schrijf je daarom niet uit als abonnee op onze nieuwsbrief of mailing zodat je deze Blog niet zult missen.

Netwerk met andere auteurs
Samen schrijven is nog beter dan alleen aan je bureau zitten. Netwerk met andere auteurs die bijvoorbeeld in hetzelfde genre als jij schrijven, wissel ideeën uit en laat je besmetten door de euforie van anderen. Natuurlijk zijn evenementen zoals de boekenbeurs van Leipzig of Frankfurt hier bijzonder geschikt voor – maar je kunt ook online gelijkgestemden vinden.

Als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken kan je een reactie achterlaten onderaan dit artikel.

Mail of bel ons ...

06 - 242 73 73 4