loader

Het corporate design of de huisstijl is de visuele verschijning van een bedrijf of organisatie waarmee de Corporate Identity wordt geïmplementeerd en visueel ondersteund. Corporate Design gaat verder dan alleen het ontwerpen van een logo, beeld- of woordmerk. Het omvat het uniforme ontwerp van alle visuele communicatie tools en producten van een bedrijf of organisatie om een onderscheidende en unieke uitstraling te creëren. Het uiterlijk moet onderscheidend zijn en een visuele identificatie met het bedrijf of een organisatie tot stand brengen.

Zoals elk bedrijf of organisatie uniek is, zo zou ook de huisstijl onderscheidend moeten zijn in het ontwerpproces. Alleen op deze manier kan een duidelijk visueel onderscheid met de concurrenten bereikt worden.

De elementen van corporate design zijn veelzijdig inzetbaar en uitbreidbaar om ervoor te zorgen dat de nieuwe corporate design elementen met de tijd en als gevolg van technologische ontwikkelingen kunnen worden ontworpen. Denk aan Apps en smartphones.

De basiselementen van Corporate design zijn:
1. logo
2. kleuren
3. typografie
4. secundaire stijlelementen
5. foto- en illustratiestijlen
6. stylesheets

Voor voorbeelden van gerealiseerde huisstijlen zie PORTFOLIO of de  > Huisstijl van het Kunstfort

Neem contact op