fbpx

Veel gestelde vragen

Ik wil zelf een boek uitgeven. Waar moet ik dan mee beginnen?

Deze vraag is ons vaak al gesteld. Om je op weg te helpen hebben wij een Stappenplan geschreven. Hier zijn alle stappen (het zijn er 12), die je helpen om van jouw boekproject een succes te maken, helder uitgelegd. Met behulp van dit stappenplan heb je een houvast en weet je zeker dat je niets vergeten bent.  > DOWNLOAD HET STAPPENPLAN

Ik heb nog nooit eerder zelf een boek uitgegeven. Is dit een probleem en/of kan ik dit wel?

Dit is geen probleem. Het is tegenwoordig niet meer moeilijk om zelf een boek uit te geven. Misschien heb je onze STAPPENPLAN al gedownload voor de eerste tips. Dat is een goed begin. Veel vragen staan hier al beantwoord. Maar er zullen vast wel nog andere vragen opduiken. Je kan ons altijd bellen (023-5324708 of 06-2427373 4) of mailen (michael@picadia.com) en dan helpen we je graag stap voor stap verder. Hier kan je het stappenplan alvast downloaden  > DOWNLOAD HET STAPPENPLAN

Heb ik altijd een uitgever nodig?

Zeker niet. Uitgevers zijn heel kieskeurig in de boeken die ze uit willen geven en het is een lange en tijdrovende weg om via een uitgever je boek in de markt te zetten. Hetzij dat je een bekende schrijver bent. Maar waarom een uitgever benaderen als je je boek ook zelf kan uitgeven. Steeds meer auteurs kiezen intussen voor deze weg. Je winstmarge is veel hoger als je zelf je boek uitgeeft (zie hier > het vergelijk) en je bent niet langer afhankelijk van een andere partij met al hun eisen en regels. En zonder uitgever kan je al vandaag beginnen. :-).

Zijn jullie uitgever?

Nee, wij zijn geen uitgever en willen dit ook niet zijn. Wij geloven in het zelf uitgeven van jouw boek. Jij bent dan de uitgever. Maar wij ondersteunen jou graag bij alle stappen die nodig zijn om je boek uit te geven. Van begeleiding of advies tijdens het schrijfproces en de redactie, de productie (vormgeving, opmaak en drukken) tot de promotie en distributie. Wij hebben voor elke fase een passende en vooral betaalbare oplossing. Maximale winst voor jou, de auteur, dat is ons doel.

De wet van de vaste boekenprijs. Wat is dat?

De vaste boekenprijs is sinds 2005 bij wet geregeld om prijsconcurrentie te voorkomen en daarmee een brede beschikbaarheid en een divers aanbod van boeken te bevorderen.

De Wet op de vaste boekenprijs geldt voor werken die:

  • tekst in de Nederlandse en/of Friese taal bevatten
  • zijn voorzien van een titel
  • bestaan uit papieren bladzijden
  • al dan niet vergezeld gaan van ondersteunende informatiedragers
  • bestemd zijn voor de verkoop aan eindafnemers.

Voor de Wet op de vaste boekenprijs is het niet relevant of een boek in eigen beheer wordt uitgegeven, waar de opbrengsten van een boek heengaan of dat een boek slechts bij een bepaalde (keten van) verkoper(s) verkrijgbaar is. Ook deze boeken zijn bestemd voor de verkoop aan eindafnemers en vallen dus onder Wet op de vaste boekenprijs.

Voor meer informatie ga naar: www.cvdm.nl/vaste-boekenprijs

Wat is een ISBN Nr en heb ik dat nodig?

Een ISBN is een uniek nummer voor jouw boek. Door het registreren van een ISBN zorg je dat alle informatie over jouw boek bij elkaar blijft: van titel, auteur, verschijningsdatum tot cover en flaptekst. Nadat je een ISBN Nr hebt aangevraagd bij isbn.nl wordt alle deze informatie beschikbaar gesteld aan boekhandels, webshops en bibliotheken. Daarmee kunnen zij jouw boek snel en gemakkelijk vinden. Kortom, een ISBN maakt jouw uitgave uniek, herkenbaar en vindbaar.

Sommige uitgevers of drukkers bieden een GRATIS ISBN Nr aan. Let op: in dit geval ben jij niet de eigenaar. Wij raden je daarom aan om altijd zelf een ISBN Nr aan te vragen.

Hier vind je alle informatie over het ISBN Nr > www.isbn.nl/over-isbn

Hier kan je een ISN Nr aanvragen/verkrijgen (je moet dan eerst een account aanmaken bij mijnisnb.nl) > www.mijnisbn.nl

Ik wil zelf een boek uitgeven. Waar moet ik dan mee beginnen?

Deze vraag is ons vaak al gesteld. Om je op weg te helpen hebben wij een Stappenplan geschreven. Hier zijn alle stappen (het zijn er 12), die je helpen om van jouw boekproject een succes te maken, helder uitgelegd. Met behulp van dit stappenplan heb je een houvast en weet je zeker dat je niets vergeten bent.  > DOWNLOAD HET STAPPENPLAN

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel ze ons via onderstaand formulier en je hoort spoedig van ons.
Wij zijn er om je te helpen.