fbpx

Identiteit & website voor het
Kunstfort bij Vijfhuizen

Het Kunstfort bij Vijhuizen is een cultureel en kunstcentrum in de Haarlemmermeer. Naast ruimte voor exposities en ateliers voor kunstenaars beheert het Fort ook een filmzaal en verblijfruimtes voor kunstenaars. Het kunstfort is opgenomen in de lijst van cultureel erfgoed van de UNESCO.

Ontwerp van een logo en huisstijl, mobiele en desktop (CMS) website, flyers, vlaggen en briefpapier tot de bewegwijzering voor binnen en buiten. Intussen zijn ook meerdere publicaties ter ondersteuning van de vele tentoonstellingen gerealiseerd. Daarnaast tekende PICADIA ook voor de huisstijl van het restaurant dat zich op het terrein gevestigd heeft.

  • KlantKunstfort bij Vijfhuizen
  • Verantwoordelijk voorIdentiteit, Design, Website
  • FotografieThomas Lenden
Het logo van de eerste fase (tot 2010) en daarnaast de restyling van het logo. Beide ontwerpen zijn van Picadia.
De website van het Kunstfort.
De huisstijl in de praktijk.
Logo en huisstijl voor het restaurant 't Fort.
Vormgeving van één van de vele uitnodigingen. Deze was voor de tentoonstelling 'Dazzle'.
De Nieuwsbrief en een uitnodiging (met kraslaag).

Michael van Picadia heeft voor het Kunstfort verschillende opdrachten naar tevredenheid uitgevoerd. Hij heeft, naast catalogi voor kunstmanifestaties, de huisstijl van het Kunstfort bij Vijfhuizen ontwikkeld. Daarmee heeft hij een stevige basis gelegd voor de uitstraling die het Kunstfort heeft. Aan het Kunstfort lag een ontwerpopdracht ten grondslag waarmee dit belangrijk stuk cultureel erfgoed is omgetoverd tot een woon en werkgemeenschap waarvan de huisstijl een belangrijk onderdeel is.

Marcel van Kerkvoorde - Beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer en voormalig bestuurder van het Kunstfort