fbpx

Ontwerp van huisnummerbordjes voor Ymere

Ymere is sinds 2015 bezig met een grootse fysieke aanpak in het Haarlemse Rozenprieel. De huizen worden opgeknapt en waar het niet anders kan wordt vervangende nieuwbouw toegepast. Op de gevel prijken speciaal voor het Rozenprieel ontworpen huisnummerbordjes.

PICADIA won de uitgezette pitch en kreeg de opdracht om deze bordjes te ontwerpen en de productie te begeleiden. Één van de eisen: de bordjes moeten duurzaam zijn en een relatie met de buurt hebben.

De naam van het Rozenprieel verwijst naar het verleden van het gebied. In de 17e eeuw lagen hier landerijen met bloemenkwekerijen. Dit rijke verleden van de wijk is verwerkt in het ontwerp van de huisnummerbordjes. De functie van het huisnummer staat centraal en de roos komt terug in de vorm van een subtiele illustratie met een vriendelijk gezicht, om zo bewoners en bezoekers een warm welkom te heten.

  • KlantYMERE
  • IndustrieBOUW
  • Verantwoordelijk voorONTWERP & PRODUCTIE
De functie van het huisnummer staat centraal en de roos komt terug in de vorm van een subtiele illustratie met een vriendelijk gezicht, om zo bewoners en bezoekers een warm welkom te heten.
De huizen in deze wijk hebben zwarte en rode huisnummers voor respectievelijk de beneden- en de bovenwoning.
De bordjes zijn uitgevoerd in emaille en worden met een voor het oog niet zichtbaar systeem aan de muur bevestigd.

De bordjes zijn een ware eyecatcher! Ook was het fijn samenwerken. Het mooie is de vertaling van ons verhaal naar de verbeelding in het huisnummerbord.

Tineke Huigsloot - Procesmanager Stedelijke vernieuwing, Ymere