fbpx

Identiteit en website voor een Italiaanse talenschool

AltraItalia is een school in Haarlem waar je de Italiaanse taal en cultuur anders kan ontdekken en beleven. Naast een divers en persoonlijk cursusaanbod biedt AltraItalia ook taal- en cultuurreizen aan naar – natuurlijk – Italië.

PICADIA tekende voor het logo, de huisstijl, alle communicatiemiddelen zoals de nieuwsbrief, folders en de website.

  • KlantALTRAITALIA
  • Websitewww.altraitalia.nl
  • Verantwoordelijk voorIdentiteit, Design, Website
In het logobeeld zijn typisch Italiaanse iconen verwerkt die samen een tekstballon vormen; bij AltraItalia staat het spreken altijd centraal.
De huisstijl biedt vele mogelijkheden om het logo of elementen van het logo op een speelse en frisse manier in te zetten bij de diverse communicatiemiddelen.
De drie pilaren van de school zijn: taal, cultuur en reizen. Door onderscheid aan te brengen in kleur- en beeldgebruik zijn de verschillende activiteiten duidelijk en snel herkenbaar. Posters, flyers, Roll-up banners, website, alles volgens de opgestelde huisstijlrichtlijnen.
Er is veel aandacht besteed aan het juiste beeld in combinatie met de tekst.

Michael van PICADIA heeft een professioneel inlevingsvermogen en luistert goed. Mede hierdoor heeft hij niet alleen voor mijn bedrijf ‘AltraItalia' een nieuw logo en huisstijl ontwikkeld, maar ook een website  die vrijwel aan alle verwachtingen voldoet: onderscheidend, de juiste look&feel, werkt perfect op alle apparaten en is zeer gebruiksvriendelijk. De doelgroep, mijn klanten, waren vol complimenten over het resultaat en daarmee is mijn droom uitgekomen. Ik kan PICADIA zeer aanbevelen en zal ook in de toekomst gebruik blijven maken van Michael's expertise en diensten.

Alessandra Murmura - ALTRAITALIA